Jeśli mamy np. nierówność:
kamczatka: Jeśli mamy np. nierówność:
to spotkałem się z takim rozwiązaniem:
(m−1)(m+2) < 0
m=1 m= −2 wychodzą 2 miejsca zerowe
a kiedy rozwiązuje się tak : ?
m−1 < 0
m = 1
i wychodzi 1 miejsce zerowe to jak to obliczać ? 1 czy 2 sposobem
25 lut 21:16
Bizon:
NIE MOŻESZ NIERÓWNOŚCI MNOŻYĆ STRONAMI JEŚLI NIE ZNASZ ZNAKU WYRAŻENIA
PRZEZ KTÓRE MNOŻYSZ

!
25 lut 21:27
Radek:
m∊R\{−2}
(m−1)(m+2)<0
25 lut 21:28
Ajtek:
Cześć
Bizon.
kamczatka możesz mnożyć tylko przez kwadrat mianownika nierówność
25 lut 21:29
Bizon:
...dlatego mnożyć przez (m+2)2 możesz bo to wyrażenie jest dostanie dla dowolnego m
Ale przez m+2 mnożyć nie możesz
25 lut 21:29
kamczatka: aha a już takie coś można normalnie mnożyć np.:
4 > 0 ?
25 lut 21:33
ZKS:
Tak. Wiesz że wyrażenie w mianowniku jest większe od zera więc mnożysz i nie zmieniasz
zwrotu nierówności.
25 lut 21:35
kamczatka: ok dzięki
25 lut 21:36
Ajtek:
Siemka
ZKS 
.
25 lut 21:36
ZKS:
Siemanko
Ajtek.

Co do Twojego pytania czy przeglądałem piosenki to jasne że tak i to sporo jeszcze nie
wszystkie ale mało już mi zostało.
25 lut 21:43
Ajtek:
Cieszę się melomanie

.
25 lut 21:44
ZKS:
Jeszcze raz wielkie dzięki za podesłanie linka.
25 lut 21:46
Ajtek:
Wybrałbyś swoje 33 piosenki z tego zestawu

Niedługo pojawi się zestaw do głosowania na Polski Top Wszech Czasów, też Ci podrzucę, jeżeli
będą wszystkie skróty

.
25 lut 21:48
ZKS:
Nie wiem czy niektóre piosenki by się na mnie nie obraziły że ich nie wybrałem jak tylko 33.
25 lut 21:59
Ajtek:
Hahahahahahahaha. Ja głosowałem tak, ostateczna selekcja z około 100, tzn pozycje 25−27.
Pozostałe to moje "sztywniaki nie do ruszenia". Kolejność na potrzeby liczenia głosów w Topie
forumowym, generalnie wszystkie mógłbym podać jako nr 1

.
1.Wishbone Ash − PERSEPHONE
2.Uriah Heep − JULY MORNING
3.Janis Joplin − SUMMERTIME
4.Steve Hackett − IN MEMORIAM
5.T. Rex − CHILDREN OF THE REVOLUTION
6.Budgie − TIME TO REMEMBER
7.Deep Purple − WHEN A BLIND MAN CRIES
8.The Doors − THE END
9.The Clash − LONDON CALLING
10.Jethro Tull − AQUALUNG
11.The Cure − LULLABY
12.The Eagles − HOTEL CALIFORNIA
13.Joy Division − LOVE WILL TEAR US APART
14.AC/DC − HIGHWAY TO HELL
15.Black Sabbath − PARANOID
16.Iron Maiden − FEAR OF THE DARK
17.The Sex Pistols − GOD SAVE THE QUEEN
18.Marillion − LAVENDER
19.Gary Moore − EMPTY ROOMS
20.Phil Collins − IN THE AIR TONIGHT
21.Genesis − MAMA
22.Led Zeppelin − KASHMIR
23.Deep Purple − CHILD IN TIME
24.King Crimson − EPITAPH
25.Electric Light Orchestra − TICKET TO THE MOON
26.Fleetwood Mac − GO YOUR OWN WAY
27.Pink Floyd − MONEY
28.Pink Floyd − HIGH HOPES
29.Pink Floyd − SHINE ON YOU CRAZY DIAMOND
30.Pink Floyd − WISH YOU WERE HERE
31.Pink Floyd − TIME
32.Pink Floyd − COMFORTABLY NUMB
33.Pink Floyd − HEY YOU
Brak:
Led Zeppelin − STAIRWAY TO HEAVEN
Dire Straits − BROTHERS IN THE ARMS
działanie celowe, na Topie radzą sobie świetnie bez moich głosów, a obie Wielkie

.
25 lut 22:05
ZKS:
Widzę PF i to sporo kawałków ale się nie dziwię.
25 lut 22:21
Ajtek:
To takie "zboczenie" z czasów szkoły średniej, wtedy dojrzałem do tej muzyki. To dzięki mojemu
serdecznemu kumplowi/przyjacielowi z tamtych czasów (ściągałem od Niego na klasówkach z maty,
chociaż pisał inną grupę). Kontakt mam z Nim do dzisiaj

.
25 lut 22:28
ZKS:
A to on powinien ściągać od Ciebie z matematyki.

Jak do dzisiejszego dnia masz kontakt to
prawdziwy kumpel.
25 lut 22:35
Ajtek:
Kumpel skończył matmę i infę na KUL

. Jedna z rozmów odnośnie studiów matematycznych
wyglądała mniej więcej tak:
Trudne to są studia

pytam
Nie wiem, nauczyłem się szybko uczyć

Kierunkiem wiodącym była infa, w miedzy czasie miał "romans" z filozofia

.
25 lut 22:44
ZKS:
To pewnie on Cie tak trochę zaraził do matematyki co?
25 lut 22:48
Ajtek:
Nie. Z matmą nigdy nie miałem problemu (rodzinne ponoć). Mam 3 starszych braci i żaden z nas
nie miał większych problemów z tym przedmiotem. Czasem coś "wyłożył" czego nie rozumiałem, jak
to kumpel kumplowi.
25 lut 22:52