Dla jakich
Elliot: Dla jakich wartosci parametru k ciag an jest malejacy.
25 lut 21:00
ICSP: k < 0
25 lut 21:10
Elliot: Nie ogarniam tego wgl dasz rade jasniej?
25 lut 21:11
ICSP: a jaka jest definicja ciągu malejącego ?
25 lut 21:12
razor: an+1 − an < 0 − warunek na ciag malejacy
25 lut 21:12
Elliot: no ja wiem ze taki jest warunek ale nie potrafie tego obliczyc siedze juz nad tym godzine
25 lut 21:15
ICSP: ale nie potrafisz policzyć an+1 czy rozwiązać późniejszej nierówności ?
25 lut 21:17
Godzio:
Ehhh .... gdyby każdy tyle siedział nad jednym zadaniem ...
| | k2 + 1 | | k2 + 1 | | k2 + 1 | |
an + 1 − an = |
| (n + 1) − |
| n = |
| < 0 ⇔ k < 0 |
| | k | | k | | k | |
25 lut 21:17
ICSP:
25 lut 21:18
Elliot: wlasnie an+1 nie umiem obliczyc bo to n jest jakos poza ułamkiem i niewiem czy dobrze robie i
sie chcialem zobaczyc jak wy to zrobicie
25 lut 21:18
Elliot: jak ci to wyszlo ze z k2+1/k<0 wyszlo ci k<o a z 1 co zrobiles
25 lut 21:20
Ajtek:
Włącz myślenie
| k2−1 | | k2−1 | | k2−1 | |
| *(n+1)= |
| *n+ |
| |
| k | | k | | k | |
Cześć
ICSP,
Godzio 
.
25 lut 21:22
Ajtek:
Oczywiście miało być k
2+1 w licznikach

.
25 lut 21:22
Elliot: | | k2n+k2+n+1 | |
dlaczego mi an+1 wychodzi |
| |
| | k | |
25 lut 21:25
Ajtek:
A po co Ty to przemnażasz
25 lut 21:26
Elliot: no to jak inaczej xd Sry ze nie ogar ledwo daje rade z mata
25 lut 21:28
Ajtek:
Połącz post
Godzia z moim, tylko pamiętaj że machnąłem się w znaku w liczniku
25 lut 21:30
Elliot: niewiem dlaczego u Godzia zniknelo nagle w (n+1) i n
25 lut 21:33
Ajtek:
O masz

.
| k2+1 | | k2+1 | | k2+1 | | k2+1 | | k2+1 | |
| *(n+1)− |
| *n= |
| *n+ |
| *1− |
| *n=... |
| k | | k | | k | | k | | k | |
Widzisz
25 lut 21:34
Elliot: aaaaa to tak sobie rozlozyl no teraz widze Dzieki kolego juz wiem
25 lut 21:39
Ajtek:
Elliot myśl, tylko tyle potrzeba

. Powodzenia
25 lut 21:39