matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potega liczby 2
MM:
zapisz w podstawie potegi liczby 2
1
1
licznik −−>>
√
2
x 2
√
2
x
2
mianownik−−−> 8 −
(nie wiedziałam jak ułamek
4
2
zrobić sryy xd)
25 lut 20:34
Marcin:
√
2
=2
1
/
2
2
√
2
=2
3
/
2
1
1
2
=
=2
−
4
4
16
itd..
25 lut 20:41
MM:
dzięki Marcin
25 lut 23:03