Wielomiany
Adams029:
25 lut 20:33
Theosh: Siemka.
25 lut 20:34
Theosh: Pisz przykłady.
25 lut 20:35
Adams029: siemankoo
25 lut 20:37
Adams029: chwilka
25 lut 20:37
Marcin: A siema, siema
25 lut 20:38
Theosh: −.−
25 lut 20:38
Adams029: kurcze nie mogę tego znaleźć w książce to poproszę funkcję kwadratową
25 lut 20:40
Adams029: Albo jeszcze coś innego bo to w miarę umiem
25 lut 20:41
Theosh: To pisz.
25 lut 20:41
Adams029: Funkcje wymierne
25 lut 20:43
Adams029: Między wielkościami x i y zachodzi związek y=a/x dla pewnej liczby a. Oblicz a.
a) x=4 , y=3
25 lut 20:45
25 lut 20:48
25 lut 20:48
Theosh: W tym samym momencie ^^
25 lut 20:48
Marcin: Byłem pierwszy!
25 lut 20:49
Adams029: a czemu 3=a/4 ?
Skąd to się wzięło ?
25 lut 20:51
Theosh:
| | a | | a | |
Masz wzór. y= |
| . Podstawiasz z danych i masz 3= |
| . Teraz mnożysz obustronnie przez 4 |
| | x | | 4 | |
i
wychodzi ci że a=12
25 lut 20:53
Marcin: Adams, z ciekawości: w tym roku matura?
25 lut 20:54
Adams029: Aaa to teraz już wiem
25 lut 20:54
Theosh: Nie za rok. Chodzimy razem do szkoły.
25 lut 20:54
Adams029: Za rok matura xd
25 lut 20:55
Marcin: To nie lepiej pouczyć się wspólnie 'na żywo'?
25 lut 20:55
Theosh: Nie mam czasu w dzień a i tak mam jeszcze ferie

.
25 lut 20:56
Marcin: Zazdroszczę
25 lut 20:58
Adams029: Rozważmy n−kąty foremne o obwodzie równym 12. Sporządź odpowiednią tabelę i naszkicuj wykres
funkcji opisującej zależność długości boku n −kąta od liczby boków dla n≤12. Podaj dziedzinę
tej funkcji.
25 lut 20:58
Adams029: Dlatego teraz go wykorzystam trochę do nauki
25 lut 20:59
Theosh: A późno już pójdę spać...
25 lut 21:00
Theosh: troll.
25 lut 21:02
Adams029: Ok to jutro o której mam być u Cb ?
25 lut 21:02
Theosh: Trolololo. Jestem słaby z planimetrii. Zaraz coś skombinuję a ty pisz kolejne zadania. Tylko
nie z planimetrii.
25 lut 21:05
Adams029: Ok
25 lut 21:06
Adams029: Na zakup winogron przeznaczono a zł. Sporządź odpowiednią tabelę i naszkicuj wykres zależności
między liczbą kupionych kilogramów winogron a ich ceną za jeden kilogram dla :
a) a=8,
b) a =15
25 lut 21:09
Adams029: Dla jakiej wartości parametru k punkt P należy do wykresu funkcji y =20/x ?
a) P (5, k )
b) P (1 i 1/4 , k)
c) P (k,8)
25 lut 21:15
25 lut 21:20
Adams029: Ok
25 lut 21:21
Theosh: To zadanie z punktami jest proste. P(x,y) to są współrzędne. w twoim przypadku P(x,k)
| | 20 | |
Do wzoru y= |
| podstawiasz kolejno x z podpunktów a,b,c. |
| | x | |
c) jest trochę inny.
25 lut 21:24
Adams029: To mi teraz powiedz o której jutro mogę wpaść do Ciebie ?
25 lut 21:28
25 lut 21:33
Theosh: Nie wiem o której wstanę. Pisz jeszcze jak chcesz.
25 lut 21:33
Theosh:

tabelka źle fuck jeszcze raz.
25 lut 21:36
Adams029: To jak wstaniesz i się trochę ogarniesz to napisz mi sms'a albo zadzwoń. Ja Ziomek już spadać
muszę z kompa.
25 lut 21:42
Theosh: ok.
25 lut 21:42
Adams029: To do jutra
25 lut 21:43