stożek
natka: trapez równoramienny którego podstawy mają długości 6 i 10 obraca się dookoła dłuższej podstawy
wiedząc że kąt ostry tego trapezu ma miarę 45 stopni .oblicz objętość i pole powierzchni
otrzymanej bryły.proszę pomóżcie i narysujcie potrzebny rysunek i wszystkie potrzebne
obliczenia skąd się wszystko pobrało proszę

prosze nie stosować funkcji trygonometrycznych
bo tego nie mieliśmy
Eta:

Bryła składa się z walca i doklejonych dwu przystających stożków
H(walca)= 6 , h(stożka)=2 , r
w=r
st=2 , l(st)= 2
√2
V(br)= 2*V(st)+V(walca)=.......
P
c( bryły) = 2*P
b(st)+P
b(walca)=........