matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
zenek pogromca cyferek:
Wyznacz a
n
jeśli o ciągu a
n
n ∊N
+
wiadomo, że a
n
+
1
=−2n
2
+ 3n
25 lut 19:03
Bogdan:
np.: a
n + 2
= 2(n + 1)
2
+ 3(n + 1) analogicznie a
n
= ...
25 lut 19:07