CIąg
Blue: | | (−1)n+1 | |
Uzasadnij, że ciąg an = |
| nie jest monotoniczny |
| | n2 | |
25 lut 17:45
Janek191:
Jest to ciąg naprzemienny, czyli ciąg niemonotoniczny, bo
| | 1 | | 1 | | −1 | |
a1 = 1, a2 = − |
| , a3 = |
| , a4 = |
| , ... |
| | 4 | | 9 | | 16 | |
25 lut 17:57
Janek191:
Jest to ciąg naprzemienny .
25 lut 17:57
Blue: ok, ale jak to wykazać , czyli wiecie dla każdego n bla bla bla
25 lut 18:36
;.:
Niestety ja nie pomogę, bo z tego co widzę nawet nie raczysz napisać dziękuję a wiele osób Ci
tu pomogło...Więc z łaski swojej napisz to dziękuję

Trochę kultury i szacunku do czyjejś
pracy. A potem masz pretensję, że nikt Ci nie pomaga.....
25 lut 18:39
Blue: Jezu, wrzuć na luz ... po prostu to co napisał Janek191 już wiem i w niczym mi nie pomógł, ale
mimo to dzięki.
25 lut 18:52
Blue: Jezu, wrzuć na luz ... po prostu to co napisał Janek191 już wiem i w niczym mi nie pomógł, ale
mimo to dzięki.
25 lut 18:52