za 32 lata ...
doRis: za 32 lata Pawel bedzie mial trzy razy wiecej lat niz obecnie. ile lat bedzie mial Pawel za
trzy lata. wykonaj obiczenia.
25 lut 16:17
doRis: czy mogła bym liczyc na pomoc?
25 lut 16:37
pigor: ..., np. tak : niech
x=? − szukana liczba lat za 3 lata,
to z warunków zadania
x+(32−3)= 3(x−3) ⇔ x+29= 3x−9 ⇔ 2x= 38 ⇔
x= 18 . ...
25 lut 16:52
doRis: dziękuję za chwilkę uwagi
25 lut 16:53
pigor: o

, miła jesteś ...

przyjemnie to "brzmi''
doRis
25 lut 16:57
doRis: staram się
25 lut 16:57
doRis: i dzięuję za komplement
25 lut 17:05