Wykres funkcji
Bodek: | | Ix−3I | |
Naszkicuj wykres funkcji f(x)= |
| , a następnie naszkicuj wykres funkcji g, która |
| | x+1 | |
każdej wartości parametru m przyporządkowuje liczbę rozwiązań równania f(x)=m
Nie wiem jak narysować pierwszy wykres f(x)...
pomoże ktos?
25 lut 15:03
wredulus_pospolitus:
rozbijasz na dwa warunki
1) x−3 ≥0
| | x−3 | |
wtedy f(x) = |
| = ... czyli  ... |
| | x+1 | |
2) x−3<0
| | −(x−3) | |
wtedy f(x) = |
| = ... czyli  ... |
| | x+1 | |
25 lut 15:06
Bodek: aha, dzięki tak robiłem, musiałem się gdzieś pomylić bo mi wykres nie wyszedł. Dzięki
25 lut 15:17