matematykaszkolna.pl
Kiedy mogę używać twierdzenia o 3 ciągach + pyt o sin/cos w zadaniach papu: Po prostu wkleje wam screena zadanego pytania na innym portalu: http://screenshooter.net/5272546/osyjkfc Może wy dacie radę szybciej i lepiej odpowiedzieć emotka Pozdrawiam
25 lut 12:45
wredulus_pospolitus: pyt 1 ... nie przejmuj się δ ... definicja definicją ... zastosowanie zastosowaniem: możesz z tego twierdzenia skorzystać zawsze gdy uda Ci sie znaleźć takie an i cn ... aby ich granice istniały i były sobie równe
25 lut 14:20
wredulus_pospolitus: sin (stala*n) ∊ <−1;1> NA PEWNO −−− to powinieneś wiedzieć z lekcji matematyki w LICEUM
25 lut 14:21
wredulus_pospolitus: put 3 a) 0 b) 0
25 lut 14:22
papu: Ok wszystko fajnie tylko napisałeś, że "możesz z tego twierdzenia skorzystać zawsze gdy uda Ci sie znaleźć takie an i cn ... aby ich granice istniały i były sobie równe" Ok a skąd mam wiedzieć, że granice są sobie równe? Bo ja robię to z automatu mając przykład: 1) n17n+7n+4n szacuje to jako n17nn17n+7n+4nn17n+17n+17n ale jeśli tak szacuję to muszę wiedzieć że granica n17n+17n+17n i n17n jest taka sama, ale skąd mam to wiedzieć?
25 lut 17:52