Rozwiąż
BadMat: Witam, jak to rozwiązać?
sin x > √3/2
25 lut 09:53
BadMat: x ∊ ( π/3 + 2kπ; 2π + 2kπ)
25 lut 09:55
PW: A nie, sinus przyjmuje tę wartość dwa razy na przedziale [0,2π) − trzeba wziąć x leżące
pomiędzy nimi (najlepiej narysować wykres − wtedy to widać).
25 lut 10:26
BadMat: √3/2 zaznaczyć na osi x, czy y?
25 lut 10:40
J:

| | √3 | | π | | 2 | |
Czerwona linia to prosta y = |
| , a = |
| , b = |
| π |
| | 2 | | 3 | | 3 | |
| | √3 | | π | | 2 | |
six > |
| ⇔ x ∊ ( |
| + 2kπ ; |
| π + 2kπ ) |
| | 2 | | 3 | | 3 | |
25 lut 11:40