Leila:
sniadanie pana szczupłego składa sie z 40g płatków i 250 ml jogurtu
W 100 g płatków śniadaniowych jest 1,2 g tłuszczu w jogurcie naturalnym 3 proc. tłuszczu a w jogurcie wiśniowym 3,2 proc. tłuszczu .Oblicz ile mililitrów jogurtu naturalnego i ile mililitrów jogurtu wiśniowego powinien zmieszac pan szczupły z płatkami śniadaniowym aby jego śniadanie zawierało 8,18 g tłuszczu
17 sty 20:32
Leila:
Bardzo prosz o pomoc zupełnie nie wiem co z tym zrobić a jutro mam klasówke
17 sty 20:33
sinx/n=six=6:
40g - x
100g - 1,2
x=0,48
8,18-0,48=7,7
z+y=250 <=> z=250-y
0,03*y+0,032*(250-y)=7,7
0,03*y+8-0,032y=7,7
-0,002y=-0,3
y=150
z=100
Odp: Powinien dać 150ml naturalnego i 100ml wiśnióweczki, a to papu pomieszać z 40g platków.
17 sty 21:49
Leila:
Dzięki bardzo za pomoc.
17 sty 21:57
Ann9785: 1. Liczba o 30% większa od różnych kwadratów liczb a i b to;a.)
1. Liczba o 30% większa od różnych kwadratów liczb a i b to;
a.) 0,3( a−b )² b.) 1,3 a² − 1,3 b² c.) ( 1,3 a ) ² − ( 1, 3 b)² d.) 30%(a² − b²)
2.Jeżeli ( x≠ 0, ≠ 0,z ≠0), to ;
a.) y = x ≠ − z b.) x = , y≠ z c.) y = , x ≠ z d.) x = , y ≠− z
3.Układ równań ;
a.) ma nieskończenie wiele rozwiązań
b.) ma rozwiązanie będące parą liczb przeciwnych
c.) ma rozwiązanie będące parą liczb naturalnych
d.) nie ma rozwiązania
4. Dane są przedziały ; A= ( − 10 ; −2 ) B = ( −4; 5) przedstawiony na rysunku obok przedział
to ;
a), A/ B b.) A B c.) B / A d.) A υ B
rysunek w załączniku mam
nadzieję że czytelny
5. Dwa różne rozwiązania ma równanie ;
a.) 2√6x² − 4√3x + √6=0 b.) x² − c.) x(3x + 1 ) = −1 d.) 2x² + 2√5x + 5 = 0
6.Rozwiąż nierówność 4x − 9x(x+1) < 4 − ( 3X + 1 )² i zapisz wzór rozwiązań w postaci
przedziału.
7. Rozwiąż równanie ; − 5x³ − 8x² + 40 = 0
8. Suma czterokrotności pewnej liczby i odwrotności tej liczby jest równa − 5. znajdż te
liczbę.
Błagam nie muszą być wszystkie



Załącznik do pytania 6212154
13 sty 18:10
Ann9785: BŁAGAM NIECH KTOS POMOŻE


NIE MUSZĄ BYĆ WSZYSTKIE ZROBIONE, PROSZĘ


!
13 sty 18:18