matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
t
rex:
sin1/2α=
√
5
/5 oblicz sin α z czego skorzystać jak to zrobić?
24 lut 21:22
Ajtek:
Jest sprytny wzorek: sin2x=2sinx*cosx gdzie x=0,5α, cosx policzysz z jedynki trygonometrycznej
.
24 lut 21:24
MQ:
Tutaj: Dział: Funkcje kąta połówkowego
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tożsamości_trygonometryczne
24 lut 21:28