matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
trygonometria:
Wyznacz c i d wiedząc, że zbiorem wartości funkcji f(x)=c sin d x jest przedział <−4,4> , a jej zasadniczym okresem liczba
8
3
π
24 lut 19:25
Aga1.:
c=−4 lub c=4
2π
8π
=
d
3
24 lut 22:24