majza stereometria
ewa: nie wiem jak to narysować.:( objętość graniastosłupa prawidłowego trójkątnego jest równa620
cm3 , a wysokość ma długość 20 cm. znajdż długość krawędzi podstawy oraz pole przekroju
graniastosłupa płaszyczną przechodzącą przez krawędz podstawy i tworzącą z plaszczyną podstawy
kąt o mierze 60 stopni.
24 lut 18:47
ewa: ponawiam
24 lut 19:28
Mila:

V=P
ΔABC*H
P
ΔABC*20=620
P
ΔABC=31
a
2√3=124 /*
√3
3a
2=124
√3
Wydaje mi się, że źle podałaś objętość. Rachunki są nieciekawe.
25 lut 00:11