matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
zagubiona :
jak obliczyc ctg (−6
2
3
π)
24 lut 18:45
Lorak:
ctg(−6
2
3
π) = −ctg(6
2
3
π) = −ctg(
2
3
π ) = −ctg(π −
π
3
) = ctg
π
3
=
√
3
=
3
24 lut 19:10