matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jerey:
√
1−cos
2
x
jezeli mam naszkicowac wykres funkcji f(x)=
to moge to zapisac jako
cosx
|sinx|
⇒ |tgx| ?
cosx
24 lut 17:34
jerey:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%7Csinx%7C%2Fcosx
wolfram maluje takie cos wiec chyba o tangensa chodzi?
24 lut 17:44
Godzio:
⎧
tgx dla sinx ≥ 0
|sinx|
cosx
=
⎨
⎩
−tgx dla sinx < 0
24 lut 17:46
jerey:
dzieki Godzio
24 lut 17:50