| sin α | ||
oblicz wartość wyrażenia | ||
| cos2 α |
| sinx | tg2x | 4 | |||
= | = | ||||
| cos2x | sinx | sinx |
| sinx | |
= tgx = 2 | |
| cosx |
| −4√5 | −2√5 | |||
t1 = | = | |||
| 10 | 5 |
| 4√5 | 2√5 | |||
t2 = | = = | |||
| 10 | 5 |
| 2√5 | ||
sinx = | ||
| 5 |
| sinx | 4 | 4 | 20 | 10 | 10√5 | ||||||||||||
= | = | = | = | = | |||||||||||||
| cos2x | sinx |
| 2√5 | √5 | 5 |
| sinx | |
= 2√5 | |
| cos2x |
| 2k | ||
k>0 , tgα= 2= | c2= √4k2+k2= √5*k | |
| 1k |
| sinα | sinα | 1 | 1 | |||||
W= | = | * | = tgα* | = 2*√5 | ||||
| cos2α | cosα | cosα | cosα |
| 1 | ||
bo cosα= | ||
| √5 |