matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
kasia:
granica funkcji
√
x+4
−2 lim −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− x→0 x
24 lut 17:20
Mila:
√
x+4
−2
√
x+4
+2
*
=
x
√
x+4
+2
x+4−4
x
1
=
=
=
x*(
√
x+4
+2)
x*(
√
x+4
+2)
(
√
x+4
+2)
1
1
lim
x→0
=
√
x+4
+2
4
24 lut 18:25