hardcore
Majki: rozwiazac rownanie z3 + z2 + 4z +z=0 w zbiorze liczb zespolonych.
24 lut 16:41
Majki: chyba za ciężkie te zadanie
24 lut 17:23
Krzysiek: za ciężkie?
'z' przed nawias i masz równanie kwadratowe...
jak równanie kwadratowe jest 'za ciężkie' to niestety masz problem na egzaminie...
24 lut 18:11
Janek191:
Czy dobrze przepisane jest równanie ?
24 lut 18:14
Majki: czyni jak z przed nawias bo nie kapuje ?
ii wlasnie to jest to gdybym wiedzial jak to zrobic nie pytal bym sie , a rownianie kwadratowe
nie jest problemem,
24 lut 18:48
ICSP: źle przepisane równanie. Każdy doktor, profesor czy inny pracownik uczelni wyższej nie
napisałby 4z + z tylko od razu 5z
24 lut 18:54
Majki: tak przepraszam , zamiast 4z+z powinno byc 4z + 4 ,
24 lut 18:54
Majki: czyli z3 + z2 + 4z +4 = 0
24 lut 18:55
ICSP: z2(x+1) + 4(z+1) = 0
(z+1)(z2 + 4) = 0
(z+1)(z + 2i)(z − 2i) = 0
z = −1 v z = −2i v z = 2i
24 lut 18:57
Majki: w zbiorze liczb zespolonych miało byc rozwiazane te rownanie, tzn ze jest gites?
24 lut 19:00