jerey: log62*log618+log623
24 lut 16:08
wredulus:
Zauwaz ze 18 = 2 * (3
2)
Wskazowka ... tutaj masz zakamuflowany wzor skroconego mnozenia

Wydobyc go musisz
24 lut 16:19
bezendu:
log
62*log
618+log
263
| | 36 | | 6 | |
log2*(log6 |
| )+(log6 |
| )2 |
| | 2 | | 2 | |
log
62*(log
636−log
62+(loh
66−log
62)
2
log
62(2−log
62)+(1−log
62)
2
2log
620log
262+1−2log
62+log
262=1
24 lut 16:19
jerey: eh, a ja tu na siłem probowałem zastosowac twierdzenie o zmienie podstaw logarytmu
24 lut 16:24
J: log62( log62 + 2log63) + log263 = log262 + 2log62*log63 + log263
=(log62 + log63)2
24 lut 16:25