matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja odwrotna
TorN:
Wyznacz funkcje odwrotną . f(x)=
1
2
arcsin
x
4
24 lut 15:30
wredulus_pospolitus:
x = 0,5 arcsin (y/4) 2x = arcsin (y/4) sin (2x) = y/4 y = ...
pamiętaj o określeniu na początku D
f
... oraz D
f
−1
24 lut 15:33
TorN:
Dziękuje
24 lut 16:47