matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
SARA:
x
4
−2x
2
+1=0 Proszę o pomoc.
24 lut 13:25
J:
⇔ (x
2
− 1)
2
= 0
24 lut 13:28
SARA:
x
2
−1=0 x
2
=1 x=1 lub x=−1 Tak dobrze?
24 lut 13:30
J:
Tak.
24 lut 13:31