matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
ANKA:
Proszę o pomoc.
1
Oblicz wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych gdy: sinα=
3
24 lut 12:39
Patronus:
z jedynki trygonometrycznej policz cosα czyli sin
2
α + cos
2
α = 1
1
+ cos
2
α = 1
9
8
cos
2
α =
9
2
√
2
2
√
2
cosα =
lub cosα = −
3
3
tg i ctg to już z wzoru na tenże
24 lut 12:45
kika:
x
1
lub tak i wtedy cosα=
tgα=
3
x
24 lut 14:57