prosze pomożcie potrzebe na juz !
marek:

1.Rozwiazać rownanie AX=B gdzie A=[0,−1−2,0] (macierz 2 na 2) B=[3,0,−1,2](tez macierz 2 na 2)
2.Omowic ilosc rozwiazan układu rownan i rozwiazac to za pomoca wzorów Cramera −x+y−z=−2
2x−2y−z=1
x+z=0
3.Obliczyc y''(0) dla funkcji y=sin2x
4.Wyznaczyc ekstrema funkcji y=−x3+3x−1
5.Obliczyc lim sin3x+2x
x→0 ex−1
6.wyznaczyc ekstrema funkcji z=3xy−x3−y3−2
24 lut 01:34
wredulus_pospolitus:
1) no i w czym tkwi problem

Macierz A
−1 (odwrotną) jestes wstanie wyliczyć

Mnożyć
macierze potrafisz
24 lut 11:04
wredulus_pospolitus:
2) Zastosuj wzory Cramera −−− proste
24 lut 11:04
wredulus_pospolitus:
3) oblicz y''= ....
a następnie za 'x' podstaw 0
24 lut 11:05
wredulus_pospolitus:
chlopie ... ja rozumiem że jest poprawkowa sesja ... ale cokolwiek ... cokolwiek byś samemu
zrobił (zaczynając od nauczenia się czegokolwiek)
24 lut 11:05
marek: własnie jest taki problem ze ja z macierzy nic nie potrafie .Bardzo prosze jakos zyczliwa
osobe o rozwiazanie tego i wstawienie tego z rozwiazaniami.Prosze...
25 lut 18:15