matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Opus:
Witam
1
(
√
2
x−
)
2
+|2x
2
−3x+1|=0
√
2
1
1
2(x−
)
2
+2|(x−1)(x−
)|=0
2
2
1
1
(x−
)
2
+|(x−1)(x−
)|=0
2
2
1
1
|(x−1)(x−
)=x
2
−x+
2
4
1
1
mam 3 przedziały 1 (−
∞
;
) 2 <
;1) 3 <1;
∞
)
2
2
1
1
1
−(x−1)(x−
)=x
2
−x+
2
4
2
1
1
(−x+1)(x−
)=x
2
−x+
2
4
3
1
1
(x−1)(x−
)=x
2
−x+
2
4
Dobrze kombinuje?
23 lut 23:18
ICSP:
a
2
+ |b| = 0 ⇒ a = 0 ⋀ b = 0 Kiedy suma dwóch liczb nieujemnych może być równa 0 ? Może czasem wystarczy chwilkę pomyśleć, a nie robić schematami
23 lut 23:22