| sin ( x + y) | ||
tg x + tg y = | ? | |
| cos x *cos y |
| sin (45 −α2) | ||
tg( 45 − α2) = | ||
| cos( 45 − α2) |
| sin( 45 + α2) | ||
tg ( 45 + α2) = | ||
| cos ( 445 + α2) |
| 1 − sin α | ||
sin ( 45 − 0,5α) = √ | ||
| 2 |
| 1 + sin α | ||
cos ( 45 − 0,5α) = √ | ||
| 2 |
| 1 + sin α | ||
sin( 45 + 0,5α) = √ | ||
| 2 |
| 1 − sin α | ||
cos ( 45 + 0,5α) = √ | ||
| 2 |
| sin(x+y | ||
tgx+tgy= | tak jak napisał Janek | |
| cosx−cosy |
| √2 | √2 | √2 | √2 | |||||
= ( | *cos0,5α+ | *sin0,5α) ( | *cos0,5α− | *sin0,5α)= | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| √2 | √2 | 1 | ||||
= | * | ( cos20,5α−sin20,5α) = | *cosα | |||
| 2 | 2 | 2 |
| licznik | 2 | |||
L= | = | =P | ||
| mianownik | cosα |
| cos(45+α2) | sin(45+α2) | |||
= | + | = | ||
| sin(45+α2) | cos(45+α2) |
| 1 | 2 | |||
= | = | = | ||
| sin(45+α2)cos(45+α2 | 2sin(45+α2)cos(45+α2 |
| 2 | 2 | 2 | ||||
= | = | = | =P. ... ![]() | |||
| sin2(45+α2) | sin(90+α) | cosα |