oblicz granicę
gość: lim sin2xx2
x→0
23 lut 23:00
Janek191:
| | sin 2x | | sin 2x | | sin 2x | |
lim |
| = lim |
| *2 = 2 lim |
| = 2*1 = 2 |
| | x | | 2x | | 2x | |
x→ 0 x→0 x→0
23 lut 23:05
oskar: A tam w mianowniku nie ma x2?
23 lut 23:09
Trivial: A pewnie że jest.
23 lut 23:13
Janek191:
Gość zasnął
23 lut 23:14
Janek191:
To niech pisze wyraźnie !
23 lut 23:14
Domel:
To może tu panem deHa
| | sin2x | | (sin2x)' | | 2*cos2x | |
limx→0 |
| = limx→0 |
| = limx→0 |
| = |
| | x2 | | (x2)' | | 2*x | |
| | cos2x | | cos2x | | 1 | |
= limx→0 |
| || x→0 => cos2x→1 || = limx→0 |
| = |
| = oo |
| | x | | x | | 0 | |
24 lut 02:42
asdf:
| sin2x | | 2sin2x | | 1 | |
| = |
| * |
| |
| x2 | | 2x | | x | |
24 lut 12:33