Ułamki
Sonia: Podane liczby ustaw w kolejności od najmniejszej do największej.
a=5√√4
b= 2 3√2 / 3√4
c= (√2)1,2
d= 4! / 3 * 223
Policzyłam to i kolejność to d , b , c , a .Proszę o sprawdzenie , jeśli coś się nie zgadza to
dlaczego?
23 lut 21:11
Sonia: Prosze o pomoc.
23 lut 21:57
Sonia: poprawka w przykładzie a nie ma dwóch ułamków tylko jeden.
24 lut 00:30
Sonia: przepraszam , nie ułamków tylko pierwiastków.
24 lut 00:30
BoosterXS: to który pierwiastek jest a którego nie ma w podpunkcie a) ?
24 lut 00:49
ICSP: a =
5√2 = 2
1/5
| | 2 * 3√2 | | 21 * 21/3 | |
b = |
| = |
| = 21 + 1/3 − 2/3 = 22/3 |
| | 3√4 | | 22/3 | |
c = (
√2)
1,2 = 2
0.6 = 2
3/5
| | 4! | | 23 | |
d = |
| = |
| = 27/3 |
| | 3 * 22/3 | | 22/3 | |
od najmniejszej do największej : a , c , b , d
24 lut 00:49
Sonia: jeszcze raz podaje przykład a) 5√4
24 lut 22:01
Sonia: mam prośbę w przykładzie d) możesz rozpisać działanie dzielenia potęg , bo mi wychodzi tak :
266 * 296 = 2159
= 27,53
24 lut 23:26
24 lut 23:28
Sonia: dziekuje bardzo
2 mar 15:09