Pochodna
Ynn: Co tutaj robie nie tak?
| | 2x | |
Obliczyc f'(−2), f(x)= |
| |
| | x+3 | |
| | | | | |
f'(−2)=limh→∞ |
| = limh→∞ |
| |
| | h | | h | |
Powinno byc 6...
23 lut 20:34
kika: n ląduje w mianowniku , a nie wliczniku.
23 lut 20:37
Ynn: | | | | h | |
No ale |
| = 6h * |
| ...? |
| | h | | h+1 | |
23 lut 20:43
23 lut 20:47
Ynn:
Moj sposob jest wiec niepoprawny? Dlaczego? Istnieje jakas kolejnosc jesli chodzi o takie
mnozenie?
23 lut 20:49
ICSP: | licznik | | 1 | |
| = licznik * |
| |
| mianownik | | mianownik | |
Musisz wiedzieć która kreska jest "główną kreską"
23 lut 20:51
Ynn: Rozumiem, dziekuje.
23 lut 20:51