matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz współczynniki a i b
pinaaal:
Liczby 2 i 4 są miejscami zerowymi funkcji f(x)= ax
2
+ bx+ 16 wyznacz współczynniki a i b
27 paź 15:56
kaz:
0=4a+2b+16 0=16a+4b+16 rozwiąż układ równań
27 paź 16:00