matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
czy ktoś mógłby mi pomóc:
6!*(n+1)! − 7!*n!=0 Bardzo proszę o pomoc, nie mogę sobie poradzić z tym równaniem.
23 lut 16:19
Mila:
6!*n!*(n+1)−6!*7*n!=0 6!*n!*[n+1−7]=0⇔ n−6=0 n=6
23 lut 16:28