Wyznaczyć dziedzinę funkcji
Shawee:
a) f(x) = log
4(1−x
2)−
√2x
| | log14(x−x2) | |
b) f(x) = |
| |
| | 2x−1 | |
| | 1 | |
c) f(x) = log23(−2x−x2)+ |
| |
| | √−x | |
Niech ktoś rozwiąże te zadania, błagam . Pomoże mi to w rozwiązaniu reszty przykładów.
23 lut 15:26
Fein: Też bym prosił kogoś o rozwiązanie powyższych zadań bo kompletnie nie mogę tego zrobić a siedzę
na tym samym co kolega wyżej..
24 lut 16:35
J: a) 1 − x2 > 0 oraz 2x ≥ 0
b) x − x2 > 0 oraz 2x − 1 ≠ 0
c) −2x −x2 > 0 oraz −x > 0
24 lut 16:44