matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
alicja:
x
2
−4 / (x−4) (x+4) =0
23 lut 15:03
problem_matematyczny:
(x−2)(x+2)
= 0 mianownik nie może wynosić 0 czyli odrzucasz x = 4 i x = −4
(x−4)(x+4)
więc zostaje x = 2 lub x = −2
23 lut 15:12