Stopień wielomianu W(x)=(x^2-1)^5*(4x-1)^6x jest równy:
kamczatka: Stopień wielomianu W(x)=(x2−1)5*(4x−1)6x jest równy:
W odpowiedzi mam że stopień tego wielomianu to 17 ale czemu ?
x10*(4x6)x = x10*4x7
to wychodzi stopień 10 bo tego już nie można mnożyć
23 lut 14:57
kamczatka: czy jeszcze takie coś trzeba zrobić:
4(x10*x7)=4x17 ?
23 lut 14:58
Saizou :
bo byś miał
(x2)5...*x6....*x...=x10+6+1+.....=x17.....
23 lut 14:58
Trivial: 2*5 + 1*6 + 1 = ?
23 lut 14:59
kamczatka: to x10*4x7 można normalnie wymnażać ?
23 lut 15:00
Trivial: A czemu nie? o.o
23 lut 15:02
kamczatka: dobra to dzięki coś mi się pomieszało
23 lut 15:03