| 1 | ||
x− | =1 | |
| x |
| 1 | ||
to x2+ | =3 | |
| x2 |
| 1 | ||
x− | =1\*x | |
| x2 |
| 1 | ||
x= | ||
| x−1 |
pomoze ktos? nie chodzi mi o rozwiązanie jakies wskazówki
z gory dzieki
| 1 | 1 | |||
x2+ | =(x− | )2+2 | ||
| x2 | x |
| 1 | 1 | |||
x2 − 2 x* | + | = 1 | ||
| x | x2 |
| 1 | ||
x− | = 1 / 2 | |
| x |
| 1 | 1 | |||
x2 + | − 2(x * | ) = 1 | ||
| x2 | x |
| 1 | ||
⇒ x2 + | = 3 | |
| x2 |
| 1 | ||
(x− | )2=12 | |
| x |
| 1 | ||
x2−2+ | =1 | |
| x2 |
| 1 | ||
x− | =1 /()2 | |
| x |
| 1 | ||
x2−2+ | =1 | |
| x2 |
| 1 | ||
x2+ | =3 | |
| x2 |