matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
błąd w książce
miki:
czy jest tu błąd w książce ?
https://imagizer.imageshack.us/v2/876x493q90/547/3ayf.jpg
nie powinno być r=4 ?
23 lut 11:44
Janek191:
Powinno być : 1) ( x − 1)
2
+ ( y − 4)
2
= 16 r = 4 2) ( x − 6)
2
+ ( y − 3)
2
= 9 r = 3
23 lut 15:07
Janek191:
Reszta też źle
23 lut 15:08