matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz x.
Bartosz:
x(a+b)=c+x Wiem jak wyznaczyć a, b i c ale z x mam problem.
23 lut 09:52
Antek:
xa+xb−x=c x(a+b−1)=c to x=
23 lut 09:57
Aga1.:
x(a+b)−x=c x(a+b−1)=c //:(a+b−1) x=
23 lut 09:58