funkcje
123: funkcja f(x) = 5x5+4x4+3x3+2x2+x przyjmuje w swojej dziedzinie :
A. tylko wartosci ujemne
B. tylko wartosci dodatnie
C. tylko wartosci ujemne i zero
D. wszystkie wartosci rzeczywiste
nie wiem jak za to sie zabrac , prosze o pomoc
22 lut 21:39
ICSP: D
22 lut 21:40
Ajtek:
Rozwiąż nierówność f(x)>0 lub f(x)<0, zobacz co wyjdzie

.
22 lut 21:40
Ajtek:
No tak wielomian, po co ja wchodziłem jak jest expert

.
22 lut 21:41
123: tylko ,ze nie wiem jak Ci wyszlo D
22 lut 21:46
ICSP: policz w(1) i w(0)
22 lut 21:47
Ajtek:
To zrób to co ja napisałem

.
22 lut 21:47
Ajtek:
Albo i tak jak pisze kolega
niewidoczny 
.
22 lut 21:48
123: licze wychodzi mi 15>0 lyb 0>0
22 lut 21:50
ICSP: w(1) = 15
w(0) = 0
i teraz wykluczaj odpowiedzi.
22 lut 21:52
123: dzieki
22 lut 21:54
ICSP: Na przyszłość zapamiętaj : Wielomian stopnia nieparzystego przyjmie dowolną wartość
rzeczywistą.
22 lut 21:55