:(
zdolowana: Pole powierzchni bocznej prawidłowego ostrosłupa czworokątnego równa się 14,76 dm a
pole powierzchni całkowitej ostrosłupa 18 dm.Oblicz długość krawędzi podstawy i długość
wysokości ostrosłupa.
27 paź 11:33
Bogdan:
Jaką figurą jest podstawa ostrosłupa?
PC = PB + PP ⇒ PP = ...
27 paź 11:46
pawlito1973: podstawą ostrosłupa jest kwadrat
27 paź 12:04
Bogdan:
Oblicz teraz PP, czyli pole podstawy ostrosłupa, to jest właśnie pole kwadratu. Następnie
oblicz długość boku tego kwadratu.
27 paź 12:08
Bogdan:
Co tak długo? 18 = 14,76 + PP ⇒ PP = ?
27 paź 12:24