matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
anik:
Funkcja f(x)=
cx
2x+3
spełnia warunek f(f(x))=x dla x≠−
3
2
. Oblicz współczynnik c.
22 lut 19:59
anik:
gdyby ktoś jednak tu zajrzał: w liczniku jest "cx", bo nie za dobrze widać
22 lut 20:14
Aga1.:
cx
cx
c
2x+3
f(f(x))=f(
)=
2x+3
cx
2
+3
2x+3
23 lut 10:47