ksks: Dany jest sześcian ABCDA'B'C'D' o objętości 6
√6. Punkt E jest środkiem krawędzi CC'. oblicz
pole trójkąta BDE.
Nie sądzę, żeby był poprawny, więc byłbym wdzięczny jakby ktoś wstawił obliczenia do poprawnego
wyniku
Dane jakie wyliczyłem
bok kwadratu =
√6
długość boku BD=
√12 (przekątna kwadratu)
| | 3√2 | |
wysokość trójkąta BDE= |
| |
| | 2 | |
22 lut 19:03
Alfa: wszystkie wyniki są dobre. Więcej wiary w swoje umiejętności
22 lut 19:28
ksks: więcej wiary w siebie?
Przed chwilą policzyłem 3−9=3

Wole, żeby ktoś mnie sprawdził
22 lut 19:46
Alfa: sprawdziłam. Jest OK.
22 lut 19:49
ksks: dziękuje bardzo
22 lut 19:50