Odległość środków.
Ania: Odgległość środków okręgów o równaniach (x−1)2+(y+1)2=16 i (x+4)2 +y2=9 jest równa:
A=5
B= pierwiastek z 17
c=17
D= pierwiastek z 26
Proszę o obliczenia bo ktoś popełniam błąd i nie wychodzi mi to.
22 lut 18:03
PW: Środek okręgu widać w środku nawiasów:
jeden okrąg ma środek (1,−1), a drugi ma środek (−4, 0) (trzeba sobie wyobrazić (y−0)2
22 lut 18:08
Antek: I potem wzor na odleglosc dwoch punktow od siebie
22 lut 18:29
Antek:

Mqasz policzyc dlugosc odcinka O
2O
1
22 lut 18:51