wyznacz taki wektor
celina: dane są wektory: wektoa a =[1,−2] i wektor b=[−3,5] wyznacz taki wektor caby zachodziła podana
równość
przykład a) wektora +wektor b= wektor c a+b=c
22 lut 15:30
22 lut 15:33
o nie: rozumiem że a w równaniu oznacza normę wektora ?
w sensie że √5+√34 = |c|
równocześnie [1,−2] + [−3,5] = [c1,c2] ?
22 lut 15:34
Antek: A celina milczy dalej
22 lut 15:48
celina: no tak milcze bo taki głąb ze mnie ze szok czy to tak ma być

?
[1,−2]+[−3,5]=[1+(−3),(−2)+5]=[−2.3] czy to dobrze

?
22 lut 15:55
o nie: what what what
suma wektorów
[1,−2]+[−3,5] = [1−3,−2+5] =......
22 lut 15:57
o nie: czyli dobrze napisałaś, a ja bardzo źle przeczytałem i powtórzyłem tylko
22 lut 16:15