Jak to rozpisać? Rozwiąż rownanie
FHA: Rozwiąz rownanie
(x2+2x)2 − x=0
Jak to rozpisać
22 lut 14:47
FHA: (x2+2x)2 − x2 =0
22 lut 14:47
FHA: (x2+2x)2 − x=0
22 lut 14:47
FHA: (x2+2x)2 − x2=0
22 lut 14:48
klaudiaaa: x4 + 4x3 + 4x2 − x = 0
22 lut 14:49
PW: FHA − jakoś się zapętliłeś? Ma być −x2 czy −x?
22 lut 14:58
o nie: wzory skróconego mnożenia (A + B)
2 = A
2 + B
2 + 2AB
tak jak zrobiła klaudiaa a potem grupowanie wyrazów
x
4 + 4x
3 + 3x
2 − chyba bo nie ogarniasz pisania kwadratow

to x
2(4x+3) = 0
i masz miejsca zerowe
22 lut 14:58