.
Iza: Czy ktoś zerknie czy dobrze zrobione jest to zadanie?
Zad,1,
Stołówka szkolna nie ma prawa do odliczania podatku VAT zawartego w cenie zakupionych surowców
i półproduktów.Wartość brutto surowców zużytych do przygotowania posiłków w poszczególnych
dniach tygodnia wyniosła w poniedziałek 650zł.,wtorek 600zł, w środę 500zł,w czwartek 600zł,w
piątek 650zł.Stołówka przygotowuje posiłki dla 50 uczniów,a dzienna stawka wyżywienia wynosi
11zł.
Cena posiłku w poniedziałek=650zł/50=13zł
Cena posiłku we wtorek=600zł/50=12zł
Cena posiłku w środe=500zł/50=10zł
Cena posiłku w czwartek=600zł/50=12zł
Cena posiłku w piątek=650/50=13zł
Średnia cena posiłku w okresie rozliczeniowym(tyg.) wyniosła 11zł i była zgodna z dzienną
stawką wyżywienia.
22 lut 11:53
Hajtowy: Wg mnie 13+12+10+12+13=60
60 / 5 (bo 5 dni w tyg) = 12 zł
22 lut 12:01
Iza: a czyli zamiast 11zł to 12?
22 lut 12:03
Hajtowy: a dzienna stawka wyżywienia wynosi 11zł.
A z tego co Ty policzyłaś to średnia wynosi 12zł
Wiec to nie jest zgodne z dzienną stawką żywieniową.
22 lut 12:04
Iza: tak bo po twoim wyniku też zauważyłam że nie jest zgodna.Dziękuje za pomoc
22 lut 12:05