matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykazywanie wzorów
Consolidaa:
Wykaż, że log
a
b+2log
a
2
c=log
a
bc
22 lut 11:13
J:
1
1
log
a
2
c =
log
a
c , czyli L = log
a
b +
*2log
a
c = log
a
+ log
a
c = log
a
bc = P
2
2
22 lut 11:17
Consolidaa:
Dzięki!
22 lut 12:04