matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
eazy-e:
x3 − 4x2 + 5x − 20 = 0
21 lut 14:21
wredulus_pospolitus:
https://matematykaszkolna.pl/forum/238449.html
dubel
21 lut 14:22
J:
.. = x
2
(x − 4) + 5(x − 4 ) = .... i przekształcaj dalej
21 lut 14:23