matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czworokat zadanie
logg 22:
oblicz długosc boku AD przedstawionego na rysunku czworokata A,B,C,D DC=6
√
2
CB=5 {2} AB= 5
√
2
20 lut 23:13
agulka:
d
2
=(5
√
2
)
2
+(5
√
2
)
2
d
2
=50+50 d
2
=100 d=10 IADI
2
=d
2
−(ICDI)
2
IADI
2
=100−(6
√
2
)
2
IADI
2
=100−72 IADI
2
=28 IADI=
√
28
IADI=2
√
7
20 lut 23:27
Antek:
Agulka podpowiedz nie cale rozwiazanie bo to jest maturzysta .
20 lut 23:28