matematykaszkolna.pl
/ Wiola:]: Witam Mam do zrobienia zadanie wydaje mi się,że pracochłonne ale chcę prosić tylko o jakieś wskazówki do niego Może któs już robił takie zadanie i np podpowie na co zwrócić uwagę Zadanie Wykonaj ankietę na dowolnie wybrany temat, na dowolnie wybranej populacji, dane surowe usestymatyzuj na dwa sposoby i opisz wyniki wielkościami statystycznymi oraz wnioski.
26 paź 18:15
Margolcia: Witam Najprostrzym sposobem na wykonanie tego zadania jest wybrać wpierw temat np. :na jakim kanale ogladasz program informacyjny i/lub o jakiej godzinie : 1) Wiadomości na TVP1 19.03 2)panorama na TVP2 22.00 3)fakty na TVN ... itd. Potem zapytać się kilku osob np. znajomych, rodziny, sasiadów, i spisać ich odpowiedzi oraz ile było osob (w zadaniu zdefiniowane jako populacja). Wykonąc jakis wykres w liczbach, a nastepnie w % (np. kołowy lub słupkowy). Na koniec wnioski moga byc takie, ze np.: Wiekszość ludzi oglada o ... godzinie rogram informacyjny.... Najmniej ludzi.... itp. Pozdrawiam miłego wykonywania zadania
26 paź 23:06
Wiola:]: Dziękuję
27 paź 16:38